"İmamoğlu bugün adaylığını açıklayacak"

"İmamoğlu bugün adaylığını açıklayacak"

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Ekrem İmamoğlu bugün saat 12.00’de Haliç Kongre Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını açıklayacak." dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İBB başkan adaylığını açıklayacağını söyledi.

Selvi bugünkü yazısında "Ekrem İmamoğlu bugün saat 12.00’de Haliç Kongre Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını açıklayacak." ifadelerini kullandı.

4 Ağustos tarihinde, “İmamoğlu rotayı İstanbul’a çevirdi” diye yazdığını anımsatan Selvi "Geçen süre zarfında Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı daha ön plana çıkmaya başladı. Bu kararın alınmasında Kılıçdaroğlu’nun ilçe kongrelerini kazanmasının da etkisi oldu." dedi.

"İmamoğlu'nun asıl hedefi cumhurbaşkanlığı"

Selvi ayrıca, "Ekrem İmamoğlu’nun asıl hedefinin cumhurbaşkanlığı olduğu biliniyor. İstanbul’da seçimleri kazandığı günden bu yana tek hedefi var cumhurbaşkanı olmak. Cumhurbaşkanı olmak için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı büyük bir güç olarak görüyor. Hem siyasi hem ekonomik olarak. O nedenle 'CHP’nin başında güvendiğim bir isim olsun. 2028’de ise cumhurbaşkanlığına aday olayım' diye düşünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.