İmamoğlu oyların yeniden sayımında son durumu açıkladı

İmamoğlu oyların yeniden sayımında son durumu açıkladı

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, yeniden yapılan oy sayım işlemlerinin yüzde 80,53'ünün tamamlandığını söyledi.

İstanbul'da 31 Mart yerel seçimleri sonrası AK Parti'nin itirazlarıyla yeniden sayılan geçersiz oylara ilişkin son açıklamaya göre sayımın yüzde 80.53'ü tamamlandı, fark CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu lehine 16 bin 106.

Ekrem İmamoğlu, son verileri twitter hesabından paylaştı.

Ekrem İmamoğlu, son tweetinden yaklaşık bir saat önce İstanbul'da yapılan seçim itirazlarıyla ilgili basın toplantısında konuşmuştu. Sosyal medya hesaplarından canlı yayınladığı konuşmasında İmamoğlu, İstanbul'da yaklaşık 330 bine yakın geçersiz oyun yüzde 78'inin sayıldığını, 16 bin 380 oyla rakibi Binali Yıldırım'ın önünde olduğunu kaydetmişti.

Konuşmasında YSK'ya 'Omzunuzda tarihi bir sorumluluk var, gözümüz sizde' sözleriyle seslenen İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da sürecin tamamlanması için katkı sunmaya çağırdı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.