İstanbul'da oy sayımı sürüyor, fark azalıyor

İstanbul'da oy sayımı sürüyor, fark azalıyor

Yerel seçimlerin ardından İstanbul'da devam eden geçersiz oyların sayımının yüzde 70'inin tamamlandığı ve farkın 17 bin 204 olduğu bildirildi.

İstanbul'da 31 Mart yerel seçimleri sonrası AK Parti'nin itirazlarıyla yeniden sayılan geçersiz oyların yüzde 70'i tamamlandı. Son düzeltmelerle birlikte CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun oy sayısı 4 milyon 171 bin 437 AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın oy sayısı ise 4 milyon 154 bin 233 olarak güncellendi.

CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada İmamoğlu ve Yıldırım arasındaki oy farkının 7 Nisan saat 10:30 itibarıyla 17.111 olduğunu belirtti.

CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda YSK verilerine göre pazar sabahı 01:45 itibariyle İmamoğlu'nun 17 bin 204 oyla önde göründüğünü açıkladı.

İmamoğlu cumartesi günü 17:15 itibariyle geçersiz oyların yüzde 57,5'inin sayıldığını ve farkın 17 bin 719 olduğunu açıklamıştı. Yarkadaş'ın açıklaması farkın 515 oy azaldığını gösteriyor. Fakat Yarkadaş paylaşımında geriye kalan tüm sandıklardaki sayımın da makası kapatmaya yetmeyeceği yorumunda bulundu.

CHP sözcüsü Faik Öztrak da cumartesi günü müdahale olmazsa seçimin sonucunun değişmeyeceğinden emin olduklarını belirtmişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.