İmran Han: Sovyetler Birliği'ne karşı Afgan mücahitleri destekleyerek hata yaptık

İmran Han: Sovyetler Birliği'ne karşı Afgan mücahitleri destekleyerek hata yaptık

Pakistan Başbakanı İmran Han Pakistan'ın Sovyet yönetimine karşı ABD'nin savaşını destekleyerek hata yaptıklarını söyledi.

Pakistan Başbakanı İmran Han, "Pakistan, Afganistan'daki Sovyet yönetimine karşı ABD'nin savaşını destekleyerek büyük hata yaptı" dedi.

ABD'ye gitmeye hazırlanan Pakistan Başbakanı İmran Han, Afganistan'da 1978-1992 yılları arasındaki sosyalist yönetimin davetine icabet eden Sovyetler Birliği'nin 1979-88 arası 'mücahitlerle' savaştığı dönemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Temmuz 2018 seçimleriyle iktidara gelen İmran Han, "Pakistan'ın mücahitleri destekleyen ABD'nin bölgedeki eli kolu olmasından pişmanlık duyduğunu" bildirdi.

Russia Today'e konuşan Pakistan Başbakanı, Afganistan'daki Sovyet yönetimine karşı ABD'nin kampanyasını desteklemiş olan ülkesinin aslında tarafsız kalması gerektiğini söyledi.

'Pakistanlaşma' adı verilen sürece atıf yapan Han, "Pakistan tarafsız kalmalıydı, çünkü bu gruplarla birlikte olmak daha sonra bizim aleyhimize döndü" diyerek şöyle devam etti: 

"70 bin insanımızı kaybettik. Ekonomi 100 milyar dolardan fazla kayba uğradı. Ve sonunda Amerikalılar Afganistan'da başarılı olamamasından biz sorumlu tutulduk. Pakistan'a son derece adaletsiz muamele edildiği hissiyatındayım."

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum