İngiliz ordusu Afganistan'dan çekildi

İngiliz ordusu Afganistan'dan çekildi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiliz ordusunun tamamına yakınının Afganistan'dan çekildiğini açıkladı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiliz ordusunun tamamına yakınının Afganistan'dan çekildiğini açıkladı.

Bugün yaptığı açıklamada Johnson, yaklaşık 20 yılın ardından, Afganistan'da bulunan İngiliz güçlerinin büyük kısmının geri çekildiğini ifade etti.

İngiliz Başbakan, ülkede sadece İngiliz Büyükelçlik binasını korumak üzere küçük bir askeri birlik kaldığını dile getirdi.

Başbakan Johnson, yabancı güçlerin çekilmesinin ardından ülkede iç savaş çıkabileceği uyarısında bulundu. Johnson, Kabil hükümetine maddi yardımlarının da süreceğini kaydetti.

İngiliz ordusu, 2001 yılında ABD ile beraber işgal ettiği Afganistan'da resmi rakamlara göre toplam 455 askerini kaybetti. Bu kayıplarla beraber İngilizler, ülkede ABD'nin ardından en çok kayıp veren yabancı ülke oldu.

İngiliz ordusu özellikle Afganistan'ın güneyindeki Hilmend ilinde Taliban'a karşı şiddetli çatışmalara girip ağır kayıplar vermişti. Ancak bu kayıplar ile elde edilebilen kazanımlar kısa ömürlü olmuş, Taliban bu ilin tamamına yakınını yeniden kontrol altına almıştı.

Hilmend'deki kayıplara rağmen Taliban'a karşı başarı elde edilememesi, İngiliz kamuoyunda büyük bir eleştiri konusu olmuştu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.