Kabil hükümeti Taliban'a karşı destek arayışında: Rusya, Çin ve Hindistan'a çağrı

Kabil hükümeti Taliban'a karşı destek arayışında: Rusya, Çin ve Hindistan'a çağrı

Kabil hükümeti Rusya, Hindistan ve Çin'e, "Afganistan'daki terörle mücadeleye destek" çağrısında bulundu.

ABD öncülüğündeki NATO birliklerinin 11 Eylül'e kadar çekilmeyi planladığı Afganistan'da Taliban'ın ülke topraklarının yüzde 85'ini kontrol ettikleri yönündeki açıklamasının ardından Kabil hükümeti Rusya, Hindistan ve Çin'e, "Afganistan'daki terörle mücadeleye destek" çağrısında bulundu.

Kabil hükümetinin Ulusal Güvenlik Danışmanı Hamdullah Muhib, "Afganistan'a Rusya, Çin ve Hindistan gibi ülkelerden verilecek herhangi bir teknik ve terör karşıtı desteği memnuniyetle karşılayacaklarını" belirtti.

Dış yardımın Afganistan'ın içişlerine müdahale anlamına gelmemesi gerektiğini vurgulayan Muhib, şu ifadeleri kullandı:

"Bir süper gücü, bir başka süper güç ile değiştirmek istemiyoruz. Barış ve istikrar, bölgedeki ve ötesindeki herkes ile işbirliği sağlanmasıyla mümkün. Ancak dış partnerlerimize ülkemizdeki savunma ve güvenlik güçlerinin terörle mücadelesine destek sağlamaları çağrısında bulunuyor, ancak bunun içişlerimize müdahale anlamına gelmemesi gerektiğini vurguluyoruz."

"Çin, Hindistan ve Rusya'dan, tüm dış partnerlerimizden gelecek teknik desteği memnuniyetle karşılarız."

Muhib ayrıca, Afgan yetkililerin Taliban'ın 'güç tekeli' olarak değil, meşru bir siyasi güç olarak var olma hakkını tanıdığını belirtti.

ABD'nin ülkeden çekilmesiyle Kabil hükümetinin Çin, Hindistan, İran ve Rusya gibi taraflardan destek arayışına gireceği belirtiliyordu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.