İngiliz Savunma Bakanlığı paylaştı: Rusya'nın Ukrayna'daki askeri stratejisi ne?

İngiliz Savunma Bakanlığı paylaştı: Rusya'nın Ukrayna'daki askeri stratejisi ne?

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonlarıyla ilgili Twitter'dan bir değerlendirme paylaştı.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda Rusya'nın olası stratejileri üzerine değerlendirmelerini paylaştı. Bakanlık Rus ordusunun taktiksel olarak Donetsk Oblast bölgesindeki Bakhmut’u çevreleyebileceğini ifade etti.

Duvar'ın aktardığı habere göre, bu çevreleme ile, Rus ordusunun ilerleme sağlayacağı düşünülürken, İngiliz yetkililer Rusya’nın bu noktayı ele geçirmesinin savaşının gidişatını da etkileyebileceğini aktardı.

Yapılan açıklamada ayrıca “Bahmut’un ele geçirilmesinin sembolik anlamının yanı sıra Rusya’nın siyasi hedefleriyle de örtüştüğünü düşünüyoruz. Buranın ele geçirilmesi Kramtorsk ve Sloviansk bölgelerini de tehdit etmelerini sağlayabilir” denildi.

Rusya, geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana Ukrayna'da sahada alan kaybetmeye devam ediyor. Bu kayıpların Rus ordusunun moralini de ciddi oranda etkilediği ifade ediliyor.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.