ABD'den Ukrayna'nın Rusya topraklarına saldırmasıyla ilgili açıklama

ABD'den Ukrayna'nın Rusya topraklarına saldırmasıyla ilgili açıklama

Ukrayna'nın geçtiğimiz gün Rusya topraklarındaki bir hava üssüne yönelik gerçekleştirdiği saldırıyla ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price'dan açıklama geldi.

Fotoğraf: Vurulan Rus hava üssü/Maxar

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Ukrayna’nın Rusya topraklarındaki hava üslerini vurmasına ilişkin, "Ukrayna’ya sınırlarının ötesinde saldırılar düzenlesin diye destek vermiyoruz. Ukrayna’nın sınırları dışında saldırılar düzenlemesini de teşvik etmiyoruz." dedi.

Günlük basın toplantısında konuşan Price, Ukrayna ordusunun Rusya’nın batısındaki bir hava üssüne saldırı düzenlemesine ilişkin bir soruya, "ABD’nin ve dünyanın Ukrayna’ya sadece kendi topraklarını ve egemenliğini koruması ve kendisini Rusya’ya karşı savunması için silah desteği verdiği" yanıtını verdi.

Ne olmuştu?

Rusya'nın Kursk kentindeki bir askeri hava üssünün yakıt depolama tesisine insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlenmişti.

Kursk Bölge Valisi Roman Starovoyt tarafından yapılan açıklamada, "Kursk havaalanına SİHA saldırısı sonucu petrol depolama tesisi alev aldı. Can kaybı yok. Yangın söndürülüyor. Olay yerinde tüm özel servisler çalışıyor." ifadeleri kullanılmıştı.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.