Ukrayna savaşı Rusya topraklarına taşıyor: Kursk'taki Rus üssü vuruldu

Ukrayna savaşı Rusya topraklarına taşıyor: Kursk'taki Rus üssü vuruldu

Rusya bir kez daha Ukrayna'nın çeşitli bölgelerinde füze saldırıları düzenledi. Ukrayna'dan ise saldırılara karşılık geldi.

Enerji altyapısının hedef alındığı saldırılarda en az dört kişi hayatını kaybetti. Ülke genelinde elektrik kesintileri yaşandığı bildirildi.

Rusya dün gece Ukrayna'nın çeşitli bölgelerini füzelerle vurdu. Ukraynalı yetkililerin verdiği bilgilere göre, saldırılarda en 70 füze atıldı. Telegram kanalından verilen bilgilerde, füzelerin çoğunun uzun menzilli olduğu belirtilerek Hazar Denizi üzerinden fırlatıldığı, "Kalibr" tipi 22 adet seyir füzesinin ise Karadeniz'deki Rus gemilerinden fırlatıldığı ifade edildi.

Ukrayna lideri Zelenski, "Fırlatılan her Rus füzesi terörün alt edilebileceğinin somut bir kanıtı" dedi. Fırlatılan 70 füzeden 60'ından fazlasının imha edildiğini söyleyen Zelenski, saldırılarda en az dört kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Rus ordusu, saldırıların hedefinin Ukrayna'nın askeri tesisleri ile Ukrayna ordusunun enerji altyapısı olduğunu açıkladı.

Ancak füzelerin Ukrayna'nın güneyindeki Odessa ve başkent Kiev'de de bazı hedefleri vurduğu bildirildi. Rusya'nın füze saldırısının ardından Kiev bölgesinde hanelerin yarısına elektrik verilemediğini söyleyen Kiev Valisi Oleksiy Kuleba, "Bölgenin yarısına gelecek günlerde elektrik verilemeyecek" dedi.

Enerji şirketinden kesinti uyarısı

Ukrayna'nın ulusal enerji şirketi Ukrenergo da Rusya'nın füze saldırılarının ardından  ülke genelinde meydana gelebilecek elektrik kesintilerine karşı uyarıda bulundu. Şirket Telegram'dan yaptığı açıklamada, "elektrik üretimi ile tüketimi arasındaki dengenin sağlanabilmesi için" Ukrayna genelinde acil kesintiler yapılacağını, elektrik tedarikinde önceliğin altyapı tesislerine verileceğini duyurdu. Bazı enerji santrallerinin faaliyetlerinde sorunlar olduğu ifade edilen açıklamada, onarım çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Ukrayna'da elektrik şebekesinin neredeyse yarısı, son haftalarda düzenlenen Rusya saldırılarında zarar görmüştü.

Ukrayna karşılık verdi

Öte yandan Rusya tarafından gerçekleştirilen saldırılara Ukrayna'nın karşılık verdiği belirtildi.

Bölgeden haber aktarımı yapan kaynaklar, Rusya'nın Kursk şehrindeki bir askeri üssün Ukrayna güçlerince hedef alındığını aktardı.

Sabah saatlerinde gerçekleştirildiği belirtilen saldırılara dair bölgeden aktarılan görüntülerde askeri üs olduğu belirtilen noktadan dumanların yükseldiği görülebiliyor.

Saldırıların Ukrayna'ya ait insansız hava araçlarıyla da gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Kaynak: DW, Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.