ABD Ukrayna'ya akıllı bomba kiti vermeyi planlıyor

ABD Ukrayna'ya akıllı bomba kiti vermeyi planlıyor

ABD'nin Ukrayna'ya bombaları güdümlü hale getirebilen bir sistemi tedarik edeceği ifade ediliyor.

Biden yönetiminin, Ukrayna ordusuna bombaları akıllı hale getirmeye yarayan bir kit teslim etme konusunda iç müzakereler yürüttüğü bildiriliyor.

Washington Post'un üst düzey ABD kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Biden yönetimi, ABD ordusu envanterindeki müşterek doğrudan taarruz mühimmatını (JDAM) Rusya karşısında Ukrayna'ya göndermeyi planlıyor.

ABD'nin söz konusu sistemi Ukrayna'ya teslim etmesi halinde Ukraynalı güçlerin sahip olduğu güdümsüz bombalar güncelleştirilerek güdümlü hale getirilecek. Bu da Rus güçlerin mevzilerinin yüksek isabetle hedef alınmasına yol açacak.

Bahsi geçen JDAM sisteminin karada ve havada kullanılan mühimmatlara entegre edilebildiği biliniyor.

Ukrayna hava kuvvetlerinin ağırlıklı olmak üzere Sovyet dönemi savaş uçaklarına sahip. ABD'nin, askeri eğitimlerin uzun bir dönem gerektirmesi sebebiyle Ukrayna'ya savaş uçağı sağlamak yerine farklı alternatifler arayışı kapsamında söz konusu JDAM'ı Kiev yönetimine teslim etme niyetinde olduğu düşünülüyor.

ABD Başkanı Biden'ın Ukrayna'ya JDAM transferini onaylayıp onaylamayacağı henüz resmileşmiş değil.

Biden yönetiminin Rusya işgalinin başlangıcından bu yana Ukrayna'ya askeri yardımının yaklaşık olarak 20 milyar olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.