ABD Rusya'ya karşı Ukrayna'ya Patriot gönderecek

ABD Rusya'ya karşı Ukrayna'ya Patriot gönderecek

ABD'nin Rusya'nın hava ve füze saldırılarına karşı Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemi sağlayacağı bildiriliyor.

Biden yönetiminin Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemi tedarik etme planlarında son aşamaya geçildiği kaydediliyor.

CNN International'ın 2 ABD yetkilisine ve bir üst düzey Biden yönetimi yetkilisine dayandırdığı habere göre, Washington, Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemi sağlama konusunda nihai kararı vermek üzere.

Yetkililer, Ukrayna'ya Patriot sevk edilmesi planının bu hafta içerisinde açıklanmasının beklendiğini ifade ediyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından hazırlanan planlamaların ilk olarak Savunma Bakanı Lloyd Austin'in onayından geçmesi gerekiyor.

Daha sonra ABD Başkanı Biden, Patriotların Kiev yönetimine teslim edilmesi konusunda son noktayı koymak için imza atacak.

CNN'e konuşan üç yetkiliye göre, planın onaylanması umuluyor.

Söz konusu planın onaylanması halinde Patriot hava savunma sistemleri önümüzdeki günler içerisinde ivedilikle Ukrayna'ya gönderilecek. Ukrayna ordu personelleri Patriot kullanımına dair eğitimleri Almanya'nın Bavyera eyaletinde yer alan Grafenwoehr bölgesindeki ABD üssünde alacak.

Şu an için Ukrayna'ya kaç adet Patriot bataryası sevkiyatının yapılacağı henüz bilinmiyor.

Ukraynalı yetkililer birçok kez Patriot hava savunma sisteminin kendilerine teslim edilmesine dair talepleri ABD'ye iletmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.