Ukrayna ordusu BAE üretimi zırhlı araçlar kullanıyor

Ukrayna ordusu BAE üretimi zırhlı araçlar kullanıyor

Sosyal medya platformlarında servis edilen görüntülerde Ukrayna ordusunun Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) üretimi zırhlı araç kullandığı öne sürüldü.

Ukrayna ordusunun Rusya'ya karşı savaşta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) üretimi zırhlı araçlar kullandığı öne sürüldü.

Ukrayna'daki savaşta silahları ve diğer askeri ekipmanlarının takibini ve incelemesini yapmasıyla bilinen "Ukraine Weapons Tracker and Observer" adlı Twitter hesabı, Ukrayna ordusunun BAE yapımı Titan-S 4x4 zırhlı personel taşıyıcıları kullandığını tespit etti.

Elde edilen görüntülerde, Ukrayna güçlerinin ülkenin kuzeyinde Belarus sınırı yakınlarında yer alan Pripyat şehrinde BAE yapımı birkaç zırhlı aracı kullandığı görülüyor.

Pripyat şehrinde üç adet Titan-S 4x4 zırhlı aracının görüntülendiği ifade edilirken söz konusu araçların kim tarafından Ukrayna'ya sağladığına dair bir bilgi henüz mevcut değil.

Ayrıca Ukrayna ordusuna kaç adet BAE üretimi zırhlı aracın teslim edildiği de bilinmiyor.

Ukrayna ordusunun yabancı bir ülke tarafından üretilmiş askeri ekipmanları ilk kullanışı değil. Daha önce İsrail yapımı askeri araçların da Ukrayna ordusunun hizmetinde olduğu belirlenmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.