BAE Kızıldeniz'deki varlığını genişletiyor

BAE Kızıldeniz'deki varlığını genişletiyor

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Abu Dhabi Pots ve Sudan merkezli Invictus Investment, Sudan'da yeni bir liman inşa edilmesi konusunda anlaştı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Kızıldeniz'deki nüfuzunu önemli ölçüde genişletecek bir hamle geldi.

Sudan'daki cunta yönetimi ve BAE merkezli Abu Dhabi Ports arasında, salı günü Kızıldeniz’deki Ebu Amame Limanının inşa edilmesi ve yönetilmesi konusunda anlaşma imzalandı.

Sudan Maliye Bakanı Gibril Ibrahim, 6 milyar dolar değerindeki büyük projenin ulusal ekonomiye oldukça güçlü bir katkı sağlayacağını ve ülkeye geniş hizmetler sunacağını açıkladı.

İbrahim'in yaptığı açıklamada Port Sudan'ın kuzeyine inşa edilecek Ebu Amame Limanının içerisinde bir sanayi bölgesi, uluslararası havalanı ve yaklaşık olarak 160 bin hektarlık tarım alanı da yer alacak.

Anlaşma sonucunda BAE'li şirketin, söz konusu limanın ve diğer alanların geliştirilmesini, yönetilmesini, işletilmesini üstlenmesi bekleniyor.

Son dönemde Kızıldeniz kıyısında birçok ülkenin üs ve liman inşası konusunda birbirleriyle yarış halinde olması dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.