ABD'den Ukrayna'ya 275 milyon dolarlık askeri yardım

ABD'den Ukrayna'ya 275 milyon dolarlık askeri yardım

ABD, Rusya’nın saldırılarına direnen Ukrayna’ya 275 milyon dolarlık daha ek askeri yardım yapma kararı aldı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Başkan Biden’ın yardım kararını onayladığı belirtildi.

Yeni yapılan askeri yardımın özellikle Ukrayna’nın hava savunma sistemlerini güçlendirmeyi hedeflediği ifade ediliyor.

ABD yönetimin 275 milyon dolar değerindeki yeni askeri yardımında, Yüksek Hareketli Topçu Roket Sistemi (HIMARS) rampaları, 80 bin adet 155 milimetre top mermisi, Humwee zırhlı askeri araçlar ve 150 adet de elektrik jeneratörü yer alıyor.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby de Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı açıklamada, bunun Kongre onayı gerekmeksizin acil durum sebebiyle başkanın onayıyla Ukrayna’ya yapılan 27’nci yardım paketi olduğunu söyledi.

Ancak Ukrayna için yeni kabiliyetler gibi görünen iki sistem olan "karşı hava savunma kabiliyeti" ve "karşı insansız hava sistemleri ekipmanı" hakkında ayrıntı paylaşılmadı.

Üst düzey bir Pentagon yetkilisi geçen ay yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya füze saldırılarındaki artışın, kısmen Kiev'in hava savunma kaynaklarını tüketmek ve ülke semalarında hakimiyet sağlamak için tasarlandığını söylemişti.

Bu saldırılara karşı koymak üzere ABD Ukrayna'ya sofistike uçaksavar NASAMS sistemleri gönderdi. Bu sistemler, birkaç haftadır faaliyette.

Washington daha önce de Raytheon tarafından üretilen Stinger füzelerini kullanan dört adet Avenger kısa menzilli hava savunma sistemi ve HAWK füzeleri gönderdiğini duyurmuştu.

abd-ukrayna-silah-002.jpg

ABD yönetimi Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının başladığı 24 Şubat’tan bu yana Ukrayna’ya 19 milyar 300 milyon dolar civarında güvenlik yardımı sağladı.

Kaynak: Amerika'nın Sesi, Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.