İngiliz uzman: İngiltere'nin koronavirüs salgınını 20 binden az ölümle atlatması iyi bir sonuç olur

İngiliz uzman: İngiltere'nin koronavirüs salgınını 20 binden az ölümle atlatması iyi bir sonuç olur

İngiltere Ulusal Sağlık Hizmeti Direktörü Profesör Stephen Powis, ülkesinin koronavirüs krizini 20 binden az ölümle atlatmasının kendileri için oldukça iyi bir sonuç olacağını söylemesi endişeye yol açtı.

İngiltere Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) Direktörü Profesör Stephen Powis yaptığı açıklamada ülkesinin koronavirüs (Covid-19) krizini 20 binden az ölümle atlatmasının kendileri için oldukça iyi bir sonuç olacağını söylemesi, İngiltere’de vatandaşlar arasında endişeye yol açtı.

Koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan Başbakan Boris Johnson’ın yokluğunda ‘Downing Sokağı 10 Numara’da bir basın açıklaması yapan Powis, Londra’daki yoğun bakım ünitelerinin daha dolmadığını söyledi. Aynı zamanda İngiltere Ulusal Sağlık Hizmeti’nin kritik vakaları kabul etmek üzere operasyon odaları hazırladığını da belirtti.

Bu karar İngiltere'deki salgının hızla yayıldığını gözler önüne seren resmi rakamlara göre yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı ölü sayısının bir günde 260 yeni ölümle birlikte bine ulaşmasının ardından geldi. Böylece resmi olarak ülkede hayatını kaybeden kişi sayısı bin 19’a çıkarken vaka sayısı 17 bin 89’a ulaştı.

Sağlık ve İskoçya'dan Sorumlu Devlet Bakanı da karantinada

Johnson ile birlikte Sağlık Bakanı Matt Hancock ve İskoçya'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alister Jack de kendilerinde ‘Covid-19’ benzeri semptomlar görülmesinin ardından evde yedi günlüğüne karantinaya gireceklerini duyurdu.

İngiltere, hızla yayılan salgınla mücadele kapsamında hastalar için binlerce yatak bulmaya çalışıyor ve bunun için büyük ‘ExCeL’ sergi salonunu geçici olarak bir hastaneye dönüştürdü. Aynı zamanda hükümet pazartesi akşamından itibaren üç haftalığına vatandaşların sokağa çıkma yasağı getirildiğini duyurdu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.