Merkel'den koronavirüse karşı 'sabırlı olun' çağrısı

Merkel'den koronavirüse karşı 'sabırlı olun' çağrısı

Almanya Şansölyesi Angela Merkel koronavirüs salgınıyla mücadelede sabırlı olunması çağrısında bulundu.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel yaptığı açıklamada, vatandaşlarından koronavirüs salgınıyla mücadelede sabırlı olmalarını istedi.

Karantinada buluan Almanya Başbakanı Merkel, vatandaşlarına hitaben bir video mesajı yayınladı. Merkel, halkı önlemlerin süresi konusunda sabırlı olmaya çağırdı ve "Daha önlemleri gevşetmeyi konuşma noktasına gelmedik" dedi.

Merkel, "Önlemleri gevşetmeyi konuşma aşamasına daha gelmedik" diyen Merkel, önlemlerin daha pazartesi günü yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Koronavirüsün 5 ile 14 gün kuluçka dönemi olduğuana işaret eden Başbakan Merkel "sizlerden sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

Almanya şimdiye kadar İspanya ve İtalya'yı tahrip eden yıkıcı enfeksiyon seviyelerinden kaçınmayı başardı. Ülkede Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 315'e ulaşırken, vaka sayısı ise 48 bini geçti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.