Almanya'da vaka sayısı 62 bine yaklaştı, 583 kişi öldü

Almanya'da vaka sayısı 62 bine yaklaştı, 583 kişi öldü

Almanya'da koronavirüs vaka sayısının 61 bin 913'e, virüs kaynaklı ölü sayısının ise 583'e yükseldiği bildirildi.

Almanya'da bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten Robert Koch Enstitüsü, ülkede yeni tip koronavirüs vaka sayısının 61 bin 913'e, virüs kaynaklı ölü sayısının ise 583'e yükseldiğini duyurdu.

Reuters’ın haberine göre, Almanya'da koronavirüs vaka sayısı son 24 saatte 4 bin 615 artarak 61 bin 913'e, yaşamanı yitirenlerin sayısı da son 24 saatte 128 artarak 583'e yükseldi.

Öte yandan Almanya hükümet sözcüsü Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Başbakan Angela Merkel’in ikinci kez yapılan koronavirüs testinin negatif çıkmasına rağmen görevine evinden devam etme kararı aldığını belirtti.

Hükümet sözcüsü yaptığı açıklamada “Başbakan önümüzdeki birkaç gün içinde evinde karantinadan görevini yerine getirmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

20 Mart’ta kendisine koronavirüs tanısı konulan bir doktor tarafından aşı olan Merkel, önlem amaçlı kendisini karantinaya alarak, evinden çalışmaya başlamıştı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.