Koronavirüs Alman ekonomisine ağır zarar verecek

Koronavirüs Alman ekonomisine ağır zarar verecek

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Avrupa'nın en büyük ekonomisinin bu yıl 2008-2009 mali krizinden daha fazla küçülebileceğini belirtti.

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Avrupa'nın en büyük ekonomisinin bu yıl 2008-2009 mali krizinden daha fazla küçülebileceğini belirterek,"İlk yarıda bazı aylarda yüzde 8'den fazla daralma bekliyoruz" dedi.

Bu daralmaların 'koronavirüs ısırıkları' olarak kaydedilebileceğini söyleyen Altmaier, "Covid-19 salgını muhtemelen mayısta zirveye ulaşmadan önce nisan ayında Alman ekonomisine ağır zarar verecek" ifadesini kullandı.

Dünya genelinde şu ana kadar 50 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yeni tip koronavirüs Covid-19 salgını küresel ekonomiyi de ciddi şekilde etkiliyor.

Salgının hali hazırda ekonomiye yansımalarını gören ülkelerden biri de Avrupa'nın en güçlü ekonomisi Almanya.

Virüs nedeniyle binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği ülkede süpermarketler dışında mağazalar, restoranlar ve tüm iş yerleri kapatılırken, özellikle Almanya ihracatının lokomotifi konumundaki otomotiv sektöründe ise üretim durma noktasına geldi.

10 yıllık iyi bir ekonomik büyümeden sonra bu yıl 2009'dan beri ilk kez ekonomide resesyona gireceklerini belirten Alman Bakan açıklamasında 'olumlu' tahminlerde de bulundu.

2020’nin ocak-şubat döneminde iyi bir performans sergilediklerini dile getiren Altmaier, "ekonominin yılın ikinci yarısında istikrarlı hale gelmesini bekliyorum" şeklinde konuştu.

Alman ekonomisi 2009'da yüzde 5,6 daralmıştı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.