İngiltere Filistin yanlısı eylem gruplarını yasaklamaya hazırlanıyor

İngiltere Filistin yanlısı eylem gruplarını yasaklamaya hazırlanıyor

İngiliz yönetiminin Filistin'e destek amacıyla protestolar düzenleyen grupları yasaklamaya hazırlandığı bildirildi.

İngiltere, ülkedeki Filistin yanlısı grupları "terör örgütü ilan etmeye" benzer bir şekilde yasaklamaya hazırlanıyor.

BBC'nin bir hükümet raporuna dayandırdığı habere göre "aşırı protesto grupları" yasaklanacak ve bu amaçla bir kategorizasyon yapılacak.

Rapor eski bir İşçi Partisi milletvekili olan ve şu anda Lordlar Kamarasında görev yapan John Woodcock tarafından hazırlandı.

Woodcock bu yeni kategoriyi "amaçlarına ulaşmak için suç teşkil eden taktikler kullanan gruplar" olarak tanımlıyor.

Rapor, hükümetin bu grupların toplanma haklarını ve fon toplama yetkilerini kısıtlamak için yaptırımlar uygulamasını tavsiye ediyor.

BBC'nin haberine göre Woodcock "Palestine Action ve Just Stop Oil gibi militan gruplar, kargaşa yaratmak ve halkı rehin almak için suç taktikleri kullanıyorlar." dedi. İçişleri Bakanlığı, Woodcock'un raporundaki tavsiyelerin bakanlar tarafından değerlendirileceğini söyledi.

Woodcock'un raporu, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın Filistin yanlısı aktivizmi engellemeye yönelik hamlelerinin ortasında geldi. Bu hamleler arasında kamu kurumlarının İsrail'i boykot etmesini yasaklayan bir yasa tasarısı da yer alıyordu. Sunak ayrıca milletvekillerinin, diğer seçilmiş yetkililerin ve devlet memurlarının Filistin yanlısı gruplarla ilişki kurmasını yasaklamaya çalışmıştı.

2020 yılında kurulan Palestine Action, İsrail'e silah satan başta İngiltere ve Avrupa merkezli şirketleri kapatmak ve engellemek için doğrudan eylemleri kullanmasıyla tanınıyor.

Mart ayında grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanında kullanılan F-35 savaş uçaklarına parça tedarik ettiği gerekçesiyle mühendislik malzemeleri firması Smiths Metals'i hedef almış ve firmanın Bedfordshire'daki merkezine kırmızı boya sıkmıştı.

Kaynak: Mepa News

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.