​İngiltere: Koronavirüsle ilgili Çin’in cevap vermesi gereken sorular var

​İngiltere: Koronavirüsle ilgili Çin’in cevap vermesi gereken sorular var

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, koronavirüs salgını hakkında Çin’in cevaplaması gereken sorular olduğunu söyledi.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılımı nedeniyle verdiği bilgiler konusunda Çin’in cevaplaması gereken sorular olduğunu söyledi. Ancak rolünün ayrıntılı bir analizinin daha sonra yapılması gerektiği ifade edildi.

Wallace, LBC Radyo’ya yaptığı açıklamada, Çin'in, krizin ciddiyeti konusunda dünyanın hangi hızla bilgilendirildiği ile ilgili soruları yanıtlayıp yanıtlamayacağı hakkındaki bir soruya “Sanırım yanıtlamalı. Bu konuda ayrıntılı bir analiz yapma zamanı, durumu kontrol altına alıp, yaşananları atlatıp ekonomilerimiz normal faaliyetlerine geri döndüğü vakittir. Çin’in başarı ve başarısızlıkları hakkında dürüst ve şeffaf olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, dün yaptığı açıklamada koronavirüsün bir Çin laboratuvarından dünyaya yayıldığını gösteren çok fazla kanıt olduğunu söyledi. Ancak bunların ABD istihbarat teşkilatlarının, Çin’in üretici olmadığını belirten raporlarına aykırı olmadığını bildirdi.

Çin ise koronavirüs salgını ile ilgili herhangi bir ayrıntıyı gizlediğine dair iddiaları reddediyor.

tlgrm.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.