İngiltere sığınmacıları Ruanda'ya gönderecek

İngiltere sığınmacıları Ruanda'ya gönderecek

İçişleri Bakanı Priti Patel, göç konusunda bir dizi anlaşma sağlamak amacıyla Ruanda'nın başkenti Kigal'i ziyaret edecek.

İngiltere, botlarla Manş Denizi'ni geçip ülkeye ulaşmaya çalışan erkek sığınmacıları Ruanda'ya göndermeyi düşünüyor.

Times gazetesine göre, İçişleri Bakanı Priti Patel, göç konusunda bir dizi anlaşma sağlamak amacıyla Ruanda'nın başkenti Kigal'i ziyaret edecek.

Patel'in göç ve ekonomik kalkınma ortaklığı çerçevesinde Ruanda hükümeti ile 120 milyon pound (158 milyon dolar) değerinde bir anlaşma yapması bekleniyor.

Manş Denizi üzerinden ülkeye yasa dışı yollardan giren sığınmacıların Ruanda'ya gönderileceği ve göçmenlerin işlemleri tamamlanana kadar ülkedeki kamplarda tutulacağı ifade ediliyor.

Ayrıca İngiltere hükümetinin Manş Denizi'ni botlar aracılığıyla geçen kişilere suç duyurusunda bulunma konusunu gözden geçirdiği bildiriliyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın da yasa dışı göç sorunuyla mücadele planını açıklamaya hazırlandığı belirtiliyor.

Öte yandan Uzmanlar, Manş Denizi'ndeki operasyonların artması için yeni planların hazırlık aşamasında olduğunu kaydetti.

Geçtiğimiz yıl içerisinde 28 binden fazla insanın tekne ve botlarla Avrupa'dan İngiltere'ye geçtiği rapor ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

 

 

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.