İngiltere'de Müslümanlar hedefte: Mescide kesik domuz başı atıldı

İngiltere'de Müslümanlar hedefte: Mescide kesik domuz başı atıldı

İngiltere'de bulunan bir mescidin çatısına domuz kafası bırakıldığı öğrenildi.

İngiltere'de bir mescid ve topluluk merkezi olarak kullanılan binanın çatısına domuz kafası bırakılması ülkede İslam karşıtlığının ne boyutta olduğunu yeniden gözler önüne serdi.

9 Aralık gecesi Greater Manchester bölgesinde yer alan Stockport'taki mescidin çatısına domuz kafasının atıldığını fark eden cemaat dehşete kapıldı.

”Kasıtlı bir eylem”

Cemaatten yapılan açıklamada, İslam dininde domuz etinin yasak olması sebebiyle söz konusu eylemin kasıtlı bir şekilde gerçekleştirildiğine inandıkları belirtildi.

Yaşlı ve çocukların da çeşitli etkinliklere iştirak ettiği mescidin topluluğu, birilerinin cemaati hedef aldığından ve gelecekte bu tip saldırıların daha farklı boyutlarda yaşanabileceği ihtimalinden endişeli.

Güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerde iki kişinin içerisinde bulunduğu bir aracın mescide yaklaştığı ve araçtan inen bir şahsın siyah poşet taşıdığı tespit edildi.

Bölge polisinin mescide yönelik saldırıyı, nefret suçu kapsamında ele alacağı ve konu hakkında soruşturma başlattığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.