Radikal Hindular İngiltere'de Müslümanlara saldırdı

Radikal Hindular İngiltere'de Müslümanlara saldırdı

22 Mayıs'ta da Müslüman bir genç Hindu gruplarca feci şekilde dövülmüştü.

Radikal Hindu çetelerin Hindistan'daki Müslümanlara yönelik provakasyonu bu kez İngiltere'de yaşandı.

İngiltere'nin Leicester şehrinde bir araya gelen onlarca Hindu, bir caminin önünde toplanarak İslam ve Müslüman karşıtı sloganlar attı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, polis koruması eşliğinde cumartesi günü yüz maskeli bir şekilde Leicester şehrinin doğusundaki caddelerde yürüyüş gerçekleştiren Hindular, bölgede yaşayan Müslümanlar ile gerilimin artmasına neden oldu.

Müslüman grupların da protestolarla karşılık verdiği olayda Hinduların Müslümanlara cam şişeler fırlattığı aktarıldı.

Hinduların fırlattığı cam şişelerden bazıları bölgedeki iki grup arasında sükuneti sağlamaya çalışan güvenlik güçlerine isabet etti.

İki grup arasındaki gerilim kısa bir süre sonra kavgaya dönüşürken İngiliz polisinin müdahalesi sonrasında durum normale döndü.

Bölgedeki Müslümanlar, Leicester şehrinde yıllardır Müslümanların ve Hinduların barış içerisinde yaşadığı, karşılıklı ikili ilişkilere sahip olduğunu belirtiyor. Ancak Pakistan'ın kriket maçında Hindistan'ı yenmesi sonucu bölgede gerilim artmıştı.

Aynı şehirde 22 Mayıs'ta Müslüman bir genç Hindu gruplarca feci şekilde dövülmüştü.

Hindistan'ın kriket maçında Pakistan'ı yenmesi sonrası yine aynı şehirde çatışmalar patlak vermiş ve Hindular 20 yaşındaki bir Müslüman genci darp etmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.