Suudi Arabistan ile Hindistan arasında iş birliği büyüyor

Suudi Arabistan ile Hindistan arasında iş birliği büyüyor

Suudi Arabistan ile Hindistan arasındaki ekonomik iş birliği genişliyor.

Suudi Arabistan maden devlet kurumu, Hindistanlı kimya firmalarına gübre ihracatı gerçekleştirme konusunda anlaştı.

Suudi Arabistan Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Bender bin İbrahim el Hurayif ve Hindistan Kimyasallar ve Gübreler Bakanı Mansukh Mandaviya perşembe günü gübre alanında 4 mutabakat zaptı imzaladı.

Riyad merkezli Suudi devletine ait bir madencilik şirketi MA'ADEN, Hint 4 firmaya gübreleme işlemlerinde kullanılan fosfat ve amonyak ihracatı yapacak.

Devlet kurumu ayrıca, Krishak Bharati Kooperatifi ve Coromandel International Limited şirketleri ile ürün geliştirme ve lojistik alanlarında iş birliği yapılacağını deklare etti.

Suudi Arabistan'ın petrole olan bağımlılığını düşük seviyelere indirmek için maden sektörü yatırımlarına yoğunlaştığı biliniyor.

ABD Jeolojik Araştırma Kurumu'na göre Suudi Arabistan, 2021 yılında madencilik üretiminde dünyanın ilk 20 ülkesi listesinde yerini almıştı.

Riyad yönetiminin, İslam karşıtı aşırıcı Hindulara destek veren Hindistan Halk Partisi (BJP) ile de son dönemde ilişkiler geliştirmesi dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.