Irak Savunma Bakanı El Şamari İsveç'i kandırarak yıllarca 'mülteci yardımı' aldı

Irak Savunma Bakanı El Şamari İsveç'i kandırarak yıllarca 'mülteci yardımı' aldı

Bağdat hükümeti Savunma Bakanı Najah Hasan el-Şamari’nin Irak yasalarının yasakladığı çifte vatandaşlığa sahip olduğu, eşiyle birlikte ‘düzenli geliri olmayan insanlar’ olarak İsveç'ten her ay 977 dolar maaş aldığı ortaya çıktı.

SVT televizyonu’nun haberine göre, Bağdat hükümeti Savunma Bakanı Najah Hasan el-Şamari’nin Irak yasalarının yasakladığı çifte vatandaşlığa sahip olduğu ortaya çıktı.

İsveç Vergi Dairesi, El Şamari’nin 2009’da mülteci statüsünde oturma izni başvurusunda bulunduğunu ve 2015’te İsveç vatandaşlığı aldığını açıkladı. İsveç Savunma Bakanlığı Sözcüsü Toni Ericson bilgileri doğruyalarak, Şamari’nin Stockholm banliyölerinden birinde farklı bir isim altında kayıtlı olduğunu belirtti.

Sputnik'in haberine göre, Şamari ve eşi son iki yıl boyunca ‘düzenli geliri olmayan insanlar’ olarak maaş aldı. İsveç Sosyal Güvenlik Kurumu, hesaplarına her ay 9.4 bin kron (yaklaşık 977 dolar) yatırdı.  

İsveç makamları, Bağdat hükümeti Savunma Bakanı Şamari ve eşi hakkında oturma izni yasalarını ihlal, sahtekarlık ve sosyal güvenlik kurumlarını aldatma suçlarından soruşturma başlattı.

Irak vatandaşları çifte vatandaşlık hakkını 2006 yılında elde etti, ancak devlet memurları bu haktan faydalanamıyor. Bu nedenle Bağdat hükümeti Cumhurbaşkanı Berhem Salih 2018 yılında İngiltere vatandaşlığından çıkmıştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.