Iraklı protestocular ülkenin en büyük limanı Um Kasr'ın girişini kapattı

Iraklı protestocular ülkenin en büyük limanı Um Kasr'ın girişini kapattı

Iraklı meydana gelen ve ülke geneline yayılan kitlesel halk gösterilerinde, protestocuların Um Kasr limanının girişini kapatması liman faaliyetlerinde yüzde 50 düşüşe neden oldu.

Iraklı protestocular ülkenin en büyük limanı Um Kasr’ın girişini kapatarak, personel ve yük taşıyan kamyonların girmesini engelledi. Bu da limanın faaliyetlerinde yüzde 50 düşüşe neden oldu.

Um Kasr Limanı’ndan bildiren kaynaklara göre protestocuların limana girişi engellemeyi bugün de sürdürmesi halinde faaliyetler tamamen durabilir. Um Kasr Limanı’nın girişleri, 29 Ekim - 9 Kasım tarihleri arasında da kapatılmış sadece 7-9 Kasım arasında kısa süreli çalışması mümkün olmuştu.

Kapatma hamlesinin zararı büyük

Hükümet sözcüsü, limanın sadece bir hafta kapatılmasının ekonomiye 6 milyar dolardan fazla zarar verdiğini ifade etmişti.

Irak'ın Körfez’deki ana limanı olam Um Kasr, başta tahıllar, bitkisel yağlar ve şeker gönderileri olmak üzere gıda ithalatına bağımlı olan ülkede her türlü ihtiyacının temini için kullanılan önemli bir gümrük kapısı olarak görülüyor.

2003’te Saddam Hüseyin’in devrilmesinden bu yana görülen en büyük protesto gösterileri Bağdat ve ülkenin güneyinde 1 Ekim’de başlamıştı. Protesto gösterilerinde şimdiye kadar 300’den fazla insan hayatını kaybetti.

Iraklı protestocular şimdiye kadar grev, trafiği engellenme, limanlar ve petrol tesislerinin kapatılması gibi sivil itaatsizlik yöntemlerine başvurdu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.