Irak'taki protestolarda 2 kişi öldü 38 kişi yaralandı

Irak'taki protestolarda 2 kişi öldü 38 kişi yaralandı

Irak'ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen hükümet karşı gösterilerde en az iki kişi öldü.

Irak'ın başkenti Bağdat’ta perşembe günü düzenlenen hükümet karşı gösterilerde en az iki kişi hayatını kaybetti, 38 kişi yaralandı.

Başkentteki iki önemli köprüde başlayan gösterilere, polis göz yaşartıcı bomba atarak ve plastik mermi kullanarak müdahale etti.

Reuters, sağlık personeline atıfta bulunarak verdiği haberinde, göz yaşartıcı bombaların doğrudan kafaya hedef alınması sonucu iki kişinin can verdiğini duyurdu.

Göstericilerden birisi Sinak köprüsü, diğeri ise Ahrar köprüsünde hayatını kaybetti. Gösterilere müdahale için polisin attığı plastik mermiler ise protestocuların yaralanmasına yol açtı.

Irak'taki gösteriler

Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim'de başlayan gösterilerde şu ana kadar 300'ün üzerinde kişi hayatını kaybetti, 15 binden fazla kişi yaralandı.

Başkent Bağdat başta olmak üzere orta ve güney kesimlerdeki kentlerde devam eden gösteriler sırasında İran'ın ülkedeki nüfuzuna yönelik tepkiler de dile getiriliyor.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.