Irak'ın başkenti Bağdat'ta göstericilere bombalı saldırı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta göstericilere bombalı saldırı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta hükümet karşıtı gösterilerin merkezi Tahrir Meydanı’nda bombalı saldırı düzenlendi.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta hükümet karşıtı gösterilerin merkezi Tahrir Meydanı’nda bombalı saldırı düzenlendi. 

Yerel kaynaklar patlamanın meydanda, park halinde bulunan araca yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesi ile gerçekleştiğini duyurdu.

Patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 30 kişinin yaralandığı belirtiliyor. 

Hükümet karşıtı gösterilerin başladığı 1 Ekim'den bu yana Irak'ta en az 325 kişinin hayatını yitirdiği,  yaklaşık 15 bin kişinin ise yaralandığı ifade ediliyor. 

Eski Başbakan'dan çağrı

Eski Bağdat hükümeti Başbakanı Haydar Abadi, erken seçimlere hazırlık olarak bağımsız bir hükümet kurulması çağrısında bulundu.

Abadi, yaptığı yazılı açıklamada, zamanı belirlenmiş bir geçiş dönemi olmaksızın söylenecek söz ve yol haritasının erteleme ve uzatma anlamına geldiğini belirtti.

Abadi, bağımsız hükümetin temel görevinin ülkeyi erken seçimlere taşımak olduğunu kaydetti, bunun ise Irak kanunları ve Birleşmiş Milletler ortaklığındaki bağımsız bir komisyon ile yapılması gerektiğini söyledi.

Dün Irak'ta gün içindeki gösterilerde Basra'daki eylemciler ülkenin en önemli limanına giden yolları kapatmış, Irak'ta güvenlik güçleri, başkent Bağdat'taki El-Hallani Meydanı'na çıkmaya çalışan göstericilere ise göz yaşartıcı gaz ile müdahale etmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.