Irak'ta hayat durdu, devlet daireleri kepenk indirdi

Irak'ta hayat durdu, devlet daireleri kepenk indirdi

Iraklı göstericilerin sosyal medya üzerinden yaptığı genel grev çağrıları ülkenin güney ve orta kesimlerinde yer alan kentlerde yoğun bir şekilde karşılık buldu.

Irak’ın başkenti Bağdat’ın yanı sıra Basra, Meysan, Kerbela, Necef, Zikar, Kadisiye ve Babil’de başta üniversiteler olmak üzere çoğu devlet dairesinde tatil ilan edildi. Söz konusu kentlerde mesai saatlerinin başlamasıyla birlikte, greve destek veren gruplar birçok devlet dairesini kapatarak, binaların üstüne ‘halkın emriyle kapalıdır’ yazılı pankartlar astı. Aynı şekilde Basra ve Zikar’da hükümet dairelerine giden yollar gösterici grupları tarafından kapatılırken, Basra ve Meysan’daki bazı petrol tesislerinde greve gidildi.

Irak’ın güney ve orta kentlerinin aksine Bağdat’ta büyük çaplı grev eylemleri gözlemlenmese de, Tahrir Meydanı’na binlerce gösterici akın etti. Gösterilerde gençlerin yoğunluğu ise dikkati çekti.

Reuters’ın aktardığına göre, göstericiler önceki gün Bağdat’taki bir köprüye yerleşti. Haberde, Bağdat şehir merkezinde bulunan ve bakanlık ile büyükelçilik binalarının bulunduğu Yeşil Bölge’ye giden Ahrar Köprüsü’nde göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandığı aktarıldı. Polisin göz yaşartıcı gaz bombasıyla müdahale ettiği göstericiler köprüye yerleşmeyi başardı. Habere göre, halihazırda güvenlik güçleri köprünün Yeşil Bölge’ye giden tarafını kontrol altında tutarken, göstericiler köprünün diğer bölümüne konuşlandı. 

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.