Irak'taki gösterilerde ölü sayısı artıyor

Irak'taki gösterilerde ölü sayısı artıyor

Irak’ta siyasi partilerin Başbakan Adil Abdulmehdi’ye gösterileri sonlandırması için gerekirse güç kullanması için ‘yeşil ışık’ yakması sonrası güvenlik güçlerinin gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası ile müdahalesi sonucu 7 gösterici hayatını kaybet

Irak’ta siyasi partiler arasında mevcut yönetimin kalması yönünde varılan uzlaşma sonrasında güvenlik güçlerinin gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası ile müdahalesi sonucu 7 gösterici hayatını kaybetti.

AFP’nin haberine göre, Sinek Köprüsü yakınında bulunan ve Tahrir Meydanı’na giden tünelin girişinden yoğun silah sesleri geldi. Görgü tanıklarının aktardığına göre, tünelin girişinde kanlar içinde yerde yatan yaralı göstericiler ambulans araçlarının yeterli sayıda olmaması nedeniyle Tuk Tuk araçlarıyla hastanelere kaldırıldı.

Habere göre olayda 3’ü gerçek mermiyle, 1’i göz yaşartıcı gaz bombasının isabet etmesi sonucu toplam 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 80 kişinin yaralandığı belirtildi.

Güvenlik güçlerinin Basra Valilik binası önünde toplanan kalabalığı dağıtmak için gerçek mermiyle müdahalesinde 3 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Basra’da güvenlik birimleri protesto girişiminde bulunanları gözaltına alıyor.

Partilerden Abdulmehdi'ye güç kullanma konusunda yeşil ışık

Tüm bu gelişmeler önceki gün Bağdat’ta siyasi partilerin Başbakan Adil Abdulmehdi’ye gösterileri sonlandırması için gerekirse güç kullanması için ‘yeşil ışık’ yakması sonrasında meydana geldi. Partiler arasında Abdulmehdi’nin başbakanlık koltuğunda kalması hususunda uzlaşı sağlanmıştı.

AFP’de yer alan haberde, Irak’taki siyasi partiler arasında son günlerde birtakım toplantıların gerçekleştiği belirtildi.

Toplantılarda bulunan iki kaynağın AFP’ye yaptığı açıklamaya göre, siyasi partiler söz konusu toplantılarda ‘yolsuzlukla mücadele etmesi ve reformları hayata geçirmesine karşılık’ Abdulmehdi’nin başbakanlık koltuğunda kalmasına izin verdi. Kaynaklar, partiler toplantılar sırasında Abdulmehdi’ye gösterileri sonlandırması için mevcut olan tüm yolları başvurmasına yeşil ışık yaktı.

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.