Irak ve Afganistan'dan dönen İngiliz askerler psikolojik sorunlarla boğuşuyor

Irak ve Afganistan'dan dönen İngiliz askerler psikolojik sorunlarla boğuşuyor

Araştırmalara göre Irak ve Afganistan'dan dönen İngiliz askerlerde, travma sonrası stres bozukluğu oldukça yaygın.

Araştırmalara göre, İngiltere'nin Irak ve Afganistan savaşlarından dönen askerleri, oldukça yüksek oranda travma sonrası stres bozukluğundan şikayetçi.

Pazartesi günü King's College London tarafından yayınlanan çalışmaya göre, 2004-2006 yılları arasında lojistik gibi destek görevinde ye alan askerlerde yüzde 4 olan travma sonrası stres bozukluğu görülme oranı, 2014-2016 arasında yüzde 6'ya yükseldi.

British Journal of Psychiatry'de yayınlanan benzer bir çalışmada, çatışma hattında yer alan askerlerde bu oranın çok daha yüksek olduğu ortaya konulmuştu. Irak ve Afganistan'da çatışmalara katılan askerlerin yüzde 17'sinde travma sonrası stres bozukluğu belirtileri saptanmıştı.

"King’s Institute of Psychiatry, Psychology and Neuroscience"tan (IoPPN) Dr. Sharon Stevelink "İlk defa çatışmalarda yer almış gazilerde travma sonrası stres bozukluğu riskinin, hala hizmet verenlerden çok daha fazla olduğunu tespit ettik." ifadesini kullandı.

Yine IoPPN'den Prof. Nicola Fear'a göre eskiden genel halk ortalamasıyla aynı olan travma sonrası stres bozukluğu oranı, bu seviyenin üzerine çıkmış durumda.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.