Irak'ta göstericilerle polis arasında çatışma devam ediyor

Irak'ta göstericilerle polis arasında çatışma devam ediyor

Irak’ta hükümet karşıtı gösteriler ve oturma eylemleri bugün de devam etti.

Irak’ta yolsuzluğun ortadan kaldırılmasının yanı sıra işsizliğe çözüm bulunmasını da talep eden bazı göstericiler ülkenin güneyindeki Basra’da yolları kapattı. AFP’ye konuşan güvenlik kaynakları, binlerce göstericinin Umm Kasr Limanı’na giden tüm yolları kapattığını aktardı.

Basra yakınlarındaki Umm Kasr Limanı'nın protestocular tarafından kapatılması ile geçen çarşamba gününde bu yana liman operasyonları tamamen durma noktasına geldi.

Umm Kasr Limanı, Irak’ın bitkisel yağ ve şeker nakliyesini temin ettiği ana merkezlerden biri konumunda.

Mal taşıyan kamyonlar, limanın kapatılması nedeniyle tesise giriş ve çıkış yapamıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan bir yetkili, bazı uluslararası nakliye hatlarının durduğu bilgisini verdi.

Bugünkü gösterilerde protestocular ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşandı. Güvenlik ve sağlık kaynakları, güvenlik güçleri ve göstericiler arasında çıkan çatışmalar sebebi ile en az 30 kişinin yaralandığını bildirdi.

Göstericiler, yaygın yolsuzluk ve ekonomik sıkıntının neden olduğunu düşündüğü kesimlerin güç paylaşımına dayalı sistemine son verilmesini talep ediyor.

Iraklı göstericiler bugün ayrıca Mecnun Petrol Sahası'na giden yolları da kapatarak çalışanlarının işlerine gitmesini engelledi. Ancak kaynaklar durumdan dolayı herhangi bir etkilenme yaşanmadığını bildirdi.

Ölü ve yaralılar var

Irak’ın güneyindeki Nasıriye şehrindeki Zikar’da bugün yüzlerce kişi yeniden sokağa döküldü. El-Arabia’ya konuşan aktivistlerden Raad Salim, talepleri yerine gelinceye dek meydanlardan ayrılmayacaklarını söyledi.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta dünden bu yana devam eden protesto gösterilerinde zaman zaman göstericiler ve güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşandı. Bu sabah saatlerinde Tahrir Meydanı’nda toplanan kalabalığa güvenlik güçleri tarafından müdahale edildi.

Reuters haber ajansına göre İnsan Hakları Yüksek Komiserliği tarafından yapılan açıklamada başından göz yaşartıcı bomba ile isabet alan bir kadının öldüğü, 155 kişinin de yaralandığı aktarıldı. Dün gece boyunca yaşanan olaylarda da 5 kişinin öldüğü bilgisi verildi.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.