Irak'ta hükümet karşıtı gösterilerde ölü sayısı artıyor

Irak'ta hükümet karşıtı gösterilerde ölü sayısı artıyor

Irak’ta şu ana kadar 250'den fazla kişinin öldüğü hükümet karşıtı gösterilerde, dün gece güvenlik güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 3 kişi daha hayatını kaybetti.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’nin protestoların sonlanmasına yönelik son çağrısına rağmen halk Pazartesi günü de sokaklarda gösterilere devam ediyor.

Abdulmehdi göstericilere yaptığı çağrıda protestoların ülkeye mali yükünün çok ağır olduğunu dile getirmişti.

Irak’ta 1 Ekim itibariyle başlayan gösterilerde şu ana kadar 250’den fazla kişi hayatını kaybetti.

Son olarak da dün gece Kerbela’daki İran Konsolosluk binasına girmeye ve binayı ateşe vermeye çalışan göstericilere güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu en az 3 kişi daha hayatını kaybetti. Olayda 10 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Ülkede gösteriler yaşanan ekonomik sorunlar, yüksek işsizlik ve yolsuzluklar nedeniyle başladı. Göstericiler hükümetin istifa etmesini ve çete olarak niteledikleri siyasetçilerin hepsinin görevlerini bırakmak istediklerini dile getiriyorlar.

Başbakan Abdulmehdi, hafta sonu yaptığı açıklamada, gerekirse istifa etmeye hazır olduğunu ve çeşitli reformları yapma sözü verdi ancak bu açıklamalar da halkı tatmin etmedi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.