Irak’ta IŞİD’e karşı 'geniş çaplı operasyon'

Irak’ta IŞİD’e karşı 'geniş çaplı operasyon'

Irak ordusu, IŞİD'e karşı Musul, Enbar ve Salahaddin kentlerinde geniş çaplı operasyon başlattığını duyurdu.

Bağdat hükümeti Savunma Bakanlığı bünyesindeki Güvenlik Basın Merkezi Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Resul, yaptığı yazılı açıklamada, ordu ve orduya destek veren güçlerin, IŞİD'in konuşlandığı sahra bölgelere askeri operasyon başlattığını ifade etti.

Resul; Musul, Enbar ve Salahaddin vilayetleri arasındaki sahra bölgelerde çok yönlü gerçekleştirilen operasyonda, uluslararası koalisyon güçleri ve Bağdat hükümeti Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının da IŞİD hedeflerini vurduğunu aktardı.

Irak Başbakanı Haydar el Abadi, Aralık 2017'de, IŞİD'in askeri varlığının sona erdiğini bildirmişti ancak IŞİD güçleri, özellikle kırsal bölgelerde ve gece saatlerinde saldırılarını sürdürüyor.

IŞİD, 10 Haziran 2014'te Musul vilayetini ve daha sonra Salahaddin ve Enbar'ı ele geçirmiş, Bağdat hükümeti ve İran destekli Şii milisler 2017'de bu kentlerde büyük oranda kontrol sağlamıştı. Bölgeleri IŞİD'den ele geçirmek için düzenlenen saldırılarda geniş çaplı insan hakları ihlalleri yaşanmıştı.

Kaynak: AA, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.