'IŞİD'in bitirildiği' Irak'ta çatışmalar sebebiyle bir ayda 75 sivil öldü

'IŞİD'in bitirildiği' Irak'ta çatışmalar sebebiyle bir ayda 75 sivil öldü

Irak'ta Eylül ayı boyunca "şiddet eylemleri ve silahlı çatışmalar" sebebiyle 75 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu (UNAMI) tarafından yayımlanan raporda, "Irak'ta eylül ayında terör, şiddet eylemleri ve silahlı çatışma nedeniyle 75 sivil hayatını kaybetti, 179'u yaralandı." ifadeleri kullanıldı.

Sivil kayıplarının en çok başkent Bağdat, Enbar ve Salahaddin'de yaşandığı kaydedilen raporda, eylül ayında Bağdat'ta 37, Enbar'da 15, Salahaddin'de ise 9 kişinin öldüğü aktarıldı.

Irak'ta geçen ağustos ayında ise 90 sivil ölmüş, 117 kişi yaralanmıştı.

Irak'ta ABD'nin 2003'teki işgalinden bu yana neredeyse her gün yaşanan şiddet olayları IŞİD'in ülkede ortaya çıkmasıyla ciddi şekilde tırmanmıştı.

IŞİD, 10 Haziran 2014'te Irak'ın Musul vilayetinii daha sonra Salahaddin ve Enbar'ı ele geçirmiş, güvenlik güçleri, uluslararası koalisyonun desteğiyle 2017'de bu kentlerde büyük oranda kontrolü sağlamıştı.

Irak Başbakanı Haydar el Abadi, Aralık 2017'de, IŞİD'in askeri varlığının sona erdiğini bildirmişti. Ancak IŞİD bölgedeki saldırılarına halen devam ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.