Irak'ta Kasım Süleymani'ye protesto

Irak'ta Kasım Süleymani'ye protesto

Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanı Kasım Süleymani Irak ziyaretinde protesto edildi.

Yüzlerce Iraklı Bağdat'a ziyarette bulunan İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi protesto etti. "İran dışarı, dışarı" şeklinde sloganlar atan kalabalık, İran'ın Irak içişlerine karışmasına karşıtlıklarını deklare ettiler.

"Bizimle değil Kudüs'le uğraşsın"

Göstericiler Süleymani'nin Irak ve Suriye'nin güvenliğini bozmak yerine işgal altındaki Kudüs'ü kurtarması gerektiğini düşündüklerini ifade etti. 

Süleymani, ülkede düzenlenen seçimin ardından Cumartesi günü Irak'a gelmişti. İranlı general, İran'ın onayıyla yeni bir Irak hükümetinin kurulmasını teşvik etmek için Bağdat'taki Iraklı politikacılarla görüşmelerde bulunuyor. 

"Süleymani koalisyon için görüşüyor"

Şii din adamı Mukteda es-Sadr ve diğer kıdemli politikacılar arasında aracılık eden bir kaynak, "“Süleymani rakip politikacılarla, iktidarda bir Şii koalisyonunun kurulmasına ilişkin anlaşmanın önünü açmak için görüşüyor" dedi.

Irak'ta koalisyon kurma konulu resmi müzakereler önümüzdeki hafta nihai seçim sonuçlarının ilan edilmesinden sonra başlayacak. İran, Irak halkı sandığa gitmeden önce Sadr'ın çoğulcu bloğunun ülkeyi yönetmesine izin vermeyeceğini açıklamıştı.

Sandıkta lider olan Sadr, iki gün önce yaptığı açıklamada teknokratlar ile birlikte bir hükümet kurmak istediğini söylemişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.