İranlı General Kasım Süleymani'den Irak'taki Şii milislere: Savaşa hazır olun

İranlı General Kasım Süleymani'den Irak'taki Şii milislere: Savaşa hazır olun

İran'ın önde gelen askeri isimlerinden ve 'Devrim Muhafızları Kudüs Gücü' komuyanı Kasım Süleymani Irak merkezli milis gruplarla bir araya geldi.

İran'ın önde gelen askeri isimlerinden ve 'Devrim Muhafızları Kudüs Gücü' komutanı Kasım Süleymani Irak merkezli milis gruplarla bir araya geldi.

The Guardian, Süleymani'nin Iraklı Şii milis gruplara "proxy (uydu güç) savaşına hazırlık yapın" mesajını ilettiğini öne sürdü.

İki üst düzey istihbarat kaynağına dayandırılan habere göre, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü'nün komutanı Kasım Süleymani, başkent Bağdat'ta milis grupların önde gelen isimleriyle görüştü. 

ABD ile İran arasındaki askeri gerginliğin tırmanmaya devam ederken, ABD bir süredir Irak'ta İran'a bağlı milislerin ABD hedeflerine saldırılar düzenleyeceğini öne sürüyordu.

Görüşmede İran destekli Haşdi Şabi çatısı altında bulunan tüm milis grupların liderlerinin hazır bulunduğu iddia edildi.

İran'ın Irak ve Suriye'deki faaliyetlerinin başındaki askeri isim olan Süleymani'nin milis gruplarla görüşmesi, bölgesel bir savaşa hazırlık olarak yorumlandı.

ABD ile İran arasında artan tansiyonun silahlı bir çatışmaya dönüşmesi halinde Irak, Suriye, Lübnan, Filistin ve Körfez ülkelerini içine alacak kapsamlı bir gerginliğin fitilinin ateşlenmesinden endişe ediliyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.