Irak'taki protestolar nedeniyle İran 2 sınır kapısını kapattı

Irak'taki protestolar nedeniyle İran 2 sınır kapısını kapattı

İran yönetimi, Irak'taki gösteriler nedeniyle Kirmanşah eyaletine bağlı Hüsrevi ile Huzistan eyaletine bağlı Cezzabe sınır kapılarını kapattı.

İran Sınır Muhafızları Komutanı Tuğgeneral Kasım Rızai, Devim Muhafızları Ordusu sitesinde yer alan açıklamasında, Irak ile İran arasındaki Hüsrevi ve Cezzabe sınır kapılarının Bağdat ve diğer şehirlerdeki olaylar nedeniyle dün geceden itibaren kapatıldığını bildirdi.

Rızai, Irak'taki olayların durması ve güvenliğin sağlanmasının ardından kapatılan sınır kapılarının tekrar açılacağını kaydetti.

Irak'taki gösteriler

Irak'ta salı gününden bu yana "yolsuzluk, işsizlik ve kamu hizmeti yoksunluğu" gerekçesiyle düzenlenen hükümet karşıtı gösterilerde en az 19 kişi yaşamını yitirdi.

Fransız AFP ajansı, hastane kaynaklarına dayandırdığı haberinde ölü sayısının 18'i bulduğunu aktardı.

Gösterilerde, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu yüzlerce kişi de yaralandı.

Güvenlik güçlerinin göstericilere müdahalesi sürerken, başkent Bağdat ve bazı vilayetlerde internet erişimi kesildi. Öte yandan Bağdat ve en az 3 büyük şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.