Irak'ta hükümet karşıtı protestolar beşinci gününde: En az 65 ölü

Irak'ta hükümet karşıtı protestolar beşinci gününde: En az 65 ölü

Irak'ta 5'inci gününe giren, hiçbir siyasi grubun öncülük etmediği kitlesel halk eylemlerinde sivil kayıpların sayısı giderek yükseliyor.

Irak'ta kamu hizmetlerinde iyileşme, istihdam, işsizlik sorununa çözüm ve yolsuzlukların ortadan kaldırılması gibi taleplerle başlayan gösteriler kısa sürede hükümet karşıtı bir hale dönüştü.

Gösterilere güvenlik güçlerinin sert müdahalesi ve gerçek mermilerle ateş açması, öfkeli kalabalıkları durduramadı.

Ülke genelinde ağırlıklı olarak güney illerde devam eden gösterilerde Reuters'a göre 65, AA'nın Sağlık Bakanlığı kaynaklarına dayandırarak verdiği haberinde ise hayatını kaybedenlerin sayısı 100'ü buldu. Protestolarda bazıları ağır olmak üzere binlerce kişi de yaralandı.

Internet kesintisi, sokağa çıkma yasağı ve sosyal medya platformlarına getirilen erişim engelinin yanı sıra reform sözü veren Başbakan Adil Abdulmehdi'nin vaatleri de eylemcileri evlerine dönmeye ikna etmedi.

Eylemcilerin hükümete yönelttiği bir diğer soru ise, IŞİD'e karşı mücadelede adı öne çıkan General Abdulvahab Sadi'nin herhangi bir gerekçe göstermeden geçen hafta neden görevden alındığı.

Bu arada Parlamentodaki en güçlü blokun lideri olan Şii din alimi ve siyasetçi Mukteda Sadr, hükümete istifa çağrısında bulundu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.