İran: ABD ile müzakere etmeyeceğiz

İran: ABD ile müzakere etmeyeceğiz

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran'ın ABD ile müzakerede bulunmayacağını belirtti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD Başkanı Donald Trump’ın görüşmelere layık olmadığını söyleyerek İran’ın ABD ile müzakere etmeyeceğini söyledi. Hamaney, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile yaptıkları görüşmede bu konuyu belirtti.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Ayetullah Hamaney, İran’ın ABD'ye hiç güveni olmadığını ve Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) çerçevesindeki acı müzakereler tecrübesini hiçbir şekilde tekrarlamayacağını, zira akıllı ve hürriyet isteyen hiçbir milletin baskı altında müzakereye kabul etmeyeceğini söyledi.

Görüşmenin başında Abe Hamaney'e hitaben "Size ABD Başkanının mesajını iletmek istiyorum" dedi. Hamaney bu sözlere karşın "Sizin iyi niyetiniz ve ciddiyetinizden hiçbir şüphemiz yok, fakat ABD Başkanının mesajlarıyla ilgili, ben ABD Başkanını hiçbir mesaja karşılık vermek için layık görmüyorum ve kendisine de hiçbir cevabım yoktur" ifadelerini kullandı.

Japonya'nın İran ile dost ülke olduğunu söyleyen Ali Hamaney, Abe’nin, Trump’ın kendisine İran rejimini değiştirmek istemediğini ilettiğine karşın "Bizim ABD'liler ile sorunumuz rejim değişikliği meselesi değildir, zira onların böyle niyeti olsa bile bunu yapamazlar, son 40 yılda ABD başkanları İran'ın yok olması için çabaladılar fakat başaramadılar. Trump’ın rejim değişikliği yapmak istemediği sözü yalandır, çünkü bunu yapabilseydi yapardı fakat" dedi.

Hamaney, Abe’nin ABD'nin nükleer konu ile müzakere istediğine dair sözlerine "İran, 5-6 sene boyunca nükleer mesele konusunda ABD ve Avrupalılarla 5+1 çerçevesinde müzakere etti ve sonuca da ulaştı. ABD bu anlaşmayı ayaklar altına aldı. Hangi aklı başında insan tüm anlaşmaları ayaklar altına alan bir ülke ile yeniden müzakere eder?" ifadeleriyle karşılık verdi.

Hamaney "ABD hiçbir şekilde hangi ülkenin nükleer silaha sahip olup olmaması hakkında konuşma yetkinliğine sahip değildir çünkü ABD'nin depolarında binlerce nükleer silah vardır" diye konuştu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.