İran: ABD petrol satışımızı engelleyemez

İran: ABD petrol satışımızı engelleyemez

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri, "ABD, İran petrolünün satışını önleyemez. Önleyebilseydi mutlaka varil fiyatı 100 doları aşmıştı." dedi.

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, "ABD, İran petrolünün satışını önleyemez. Önleyebilseydi mutlaka varil fiyatı 100 doları aşmıştı." dedi.

Başkent Tahran'da düzenlenen bir toplantıda konuşan Cihangiri, İran'ın ABD yaptırımlarından önce 2.5 milyon varil petrol sattığını, bugün bu miktarın bir milyon varile düştüğünü fakat artan fiyatlar nedeniyle petrol gelirlerinin azalmadığını belirtti.

Cihangiri, "İran petrolünün yeri doldurulamaz. ABD asla İran petrolünün satışını önleyemez. Washington yönetiminin, Suudi Arabistan ve diğer ülkelerle İran'ın boşluğunu doldurabileceğine yönelik söylemleri yalandan ibarettir." şeklinde konuştu.

"Bugün ülke tarihinde görülmemiş bir nakit döviz birikimimiz var." diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı, ülkesinin 100 milyar doların üzerinde döviz rezervi olduğunu söyledi.

ABD'nin 4 Kasım'da start vereceği petrol ambargosunu etkisiz kılmayı amaçlayan İran, Tahran Borsası'nda ham petrol satışını başlattı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.