İran: ABD'nin yaptırımları kontrolden çıktı

İran: ABD'nin yaptırımları kontrolden çıktı

İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD'nin yaptırımlarının kontrolden çıktığını ve bu yaptırımların İranlıların insan haklarına saygısızlık olduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) ülkesine uyguladığı ekonomik yaptırımların tüm İranlıların insan haklarına saygısızlık olduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanı çarşamba günü yaptığı açıklamada, Washington hükümetinin salı günü iki İran bankası ve bazı İranlı firmalara uygulamaya koyduğu yaptırımları kınadı.

Zarif, ABD yaptırımlarının Uluslararası Adalet Divanı'nın 2 maddesini ihlal ettiğini savundu: "İnsani ticaretini engellememek ve anlaşmazlığı şiddetlendirmemek. Tüm halkın insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü hiçe saymak. ABD'nin yasa dışı rejiminin İranlılara yönelik düşmanlığı, yaptırımlara bağımlılığıyla şiddetleniyor."

ABD söz konusu banka ve firmaları, Devrim Muhafızları'yla bağlantılı olduğu ve çocuk savaşçılar yetiştirdiğini iddia ettiği Besic Direniş Gücü'ne yardım etmekle suçluyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.