'İran atom bombasına yönelik ilk adımı iki gün içinde atabilecek seviyede'

'İran atom bombasına yönelik ilk adımı iki gün içinde atabilecek seviyede'

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, ülkesinin iki gün içinde yüzde 20 zenginleştirilmiş uranyum seviyesine ulaşabileceğini söyledi.

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, ülkesinin iki gün içinde yüzde 20 zenginleştirilmiş Uranyum seviyesine ulaşabileceğini söyledi.

Kemalvendi bugün yaptığı açıklamada, İran'ın yüzde 20 zenginleştirilmiş Uranyum seviyesine iki günde ulaşabilecek düzeyde olduğunu belirtti.

İran'ın Fars News ajansına konuşan sözcü "İran eğer isterse bir iki gün içinde yüzde 20 zenginleştirilmiş Uranyum'a sahip olabilir." ifadesini kullandı.

Yüzde 20 zenginleştirilmiş Uranyum seviyesi, nükleer silah geliştirmek için gereken yüzde 90'lık düzeye giden önemli bir adım olacak görülüyor.

Kemalvendi, Ağustos ayı ortasında ülkesinin yüzde 4,5 seviyesindeki zenginleştirilmiş Uranyum stokunun 370 kilograma ulaştığını açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.