İran bölgesel gerilimin ortasında hava savunma tatbikatı gerçekleştirdi

İran bölgesel gerilimin ortasında hava savunma tatbikatı gerçekleştirdi

İran bölgedeki gerilimin arttığı bir ortamda insansız hava araçlarının da kullanıldığı bir hava savunma tatbikatının başarıyla gerçekleştirildiğini açıkladı.

İran'ın yarı resmi Fars haber ajansının bildirdiğine göre İran Perşembe günü ülkenin güneybatısından güneydoğusuna kadar uzanan bir bölgede geniş çaplı bir askeri tatbikata başladı.

Kod adı "Modafean Aseman Velayat" 1402 ya da Velayet Gökyüzünün Koruyucuları 1402 olan tatbikata İran Ordusu ve İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun (DMO) hava, deniz ve kara kuvvetlerinden seçilmiş birliklerin katıldığı belirtildi.

Tatbikatın güneybatıdaki Abadan kentinden güneydoğudaki liman kenti Çabahar'a kadar uzanan bir alanda gerçekleştirildiği belirtilen haberde, tatbikatın açık deniz bölümünün kıyı şeridinin 400 km açığındaki güney sularında düzenlendiği kaydedildi.

Tatbikat sözcüsü Abbas Farajpour tatbikat sırasında insanlı ve insansız hava araçlarıyla istihbarat ve keşif operasyonları gerçekleştirildiğini ve işgalci uçakları tespit etmek, izlemek ve bunlarla mücadele etmek için taktik ve savunma önlemleri alındığını söyledi.

Ajansın aktardığına göre günün erken saatlerinde ülkenin Hatem el Enbiya Hava Savunma Üssü Komutanı Kadir Rahimzade tatbikatta kullanılan tüm taktik ve yöntemlerin hibrit, yerli ve yenilikçi olduğunu, modern yapılar ve tehditlerle mücadele etmek üzere tasarlandığını ve uygulandığını söyledi.

Geçtiğimiz Perşembe günü Pakistan, Tahran'ın Pakistan topraklarını hedef alan saldırıları sonrasında İran topraklarına yönelik saldırılar gerçekleştirmişti.

İki ülkenin karşılıklı saldırılarında İran'da 9, Pakistan'da 2 olmak üzere toplamda 11 sivil hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum