Pakistan: İran ile gerilimi tırmandırmak istemiyoruz

Pakistan: İran ile gerilimi tırmandırmak istemiyoruz

230 milyon nüfuslu Pakistan uzun yıllardır iktisadi ve siyasi olarak derin çalkantı içerisinde.

İslamabad'ın üst düzey sivil ve askeri yöneticileri, iki ülkenin birbirlerinin topraklarını hedef almasının ardından durumu gözden geçirmek üzere bir araya gelirken Pakistan Cuma günü yaptığı açıklamada İran ile arasındaki gerginliği tırmandırmak istemediğini belirtti.

Pakistan Başbakanlık Ofisi'nden bir kaynak Reuters'a yaptığı açıklamada, geçici Başbakan Enver ul Hak Kakar'ın tüm askeri birimlerin şeflerinin katılımıyla yüksek düzeyli Ulusal Güvenlik Komitesi toplantısı yaptığını söyledi.

İran bu hafta ayrıca Suriye'de "IŞİD mevzileri" olduğunu iddia ettiği yerlere ve Irak'ta İsrail'e ait bir "casusluk merkezini" vurduğunu açıkladı.

Pakistan'da sivil yöneticiler, gelecek ay yapılacak ulusal seçimler öncesinde derin bir bölünme yaşayan siyasi atmosfere rağmen orduya destek vermek üzere bir araya geldi.

Partisinin başbakan adayı olan eski Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari ve üç kez başbakanlık yapmış Navaz Şerif'in partisi, Pakistan'ın kendini savunma hakkı olduğunu söyledi ancak İran ile diyalog çağrısında bulundu.

Hapisteki eski Başbakan İmran Han'ın partisi Pakistan Tehik-i İnsaaf (PTI) da İran'ı kınadı ancak Pakistan'a yönelik saldırıları seçimleri denetlemek üzere göreve getirilen geçici hükümetin başarısızlığı olarak niteledi.

PTI yaptığı açıklamada "anayasaya aykırı, yasadışı, temsili olmayan ve seçilmemiş hükümetten Pakistan'ın bütünlüğünü, güvenliğini ve savunmasını korumadaki başarısızlığı nedeniyle derhal bir açıklama bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Mepa News, Reuters

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.