İran Büyükelçiliği: Türkiye ile yanlış anlaşılma giderildi

İran Büyükelçiliği: Türkiye ile yanlış anlaşılma giderildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de katıldığı "Zafer Töreni" sırasında okuduğu bir şiire İran'dan tepki gelmesi üzerine başlayan tartışmada, İran tarafından tansiyonu düşüren açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de katıldığı "Zafer Töreni" sırasında okuduğu bir şiire İran'dan tepki gelmesi üzerine başlayan tartışmada, İran tarafından tansiyonu düşüren açıklama geldi.

İran'ın Türkiye Büyükelçiliği'ne ait sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, son zamanlarda yaşanan yanlış anlaşılma giderildi ve taraflar, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve genişletilmesinin önemini vurguladı." ifadeleri kullanıldı.

 AK Parti sözcüsü Ömer Çelik tarafından dün yapılan açıklamalarda, İranlı siyasetçilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan aşırı söylem ve ifadeleri kınanmıştı.

Ömer Çelik, "Bazı İranlı siyasetçilerin Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı çirkin dili kınıyoruz. Bu İranlı siyasetçiler İran'ı her zaman dost ve kardeş ülke olarak gören Cumhurbaşkanımızla, İran'ın düşmanlarını birbirine karıştıracak kadar pusulalarını kaybetmişler." ifadelerini kullanmıştı.

Süreç

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile Ermenistan arasında 44 gün devam eden çatışmalar sonrası Ermenistan'a karşı ilan edilen zaferi kutlamak için Bakü'de 'Askeri Geçit Töreni' düzenlenmiş, törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görende okuduğu, "Azerbaycan ve İran sınırındaki toprakların yeniden birleşmesi" ifadelerinin yer aldığı şiir İran tarafınca tepki toplamıştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.