İran Cumhurbaşkanı Reisi: Zengezur Koridoru ulusal güvenliğe tehdit

İran Cumhurbaşkanı Reisi: Zengezur Koridoru ulusal güvenliğe tehdit

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Zengezur Koridoru'nun ulusal güvenliğe yönelik bir tehdit olduğunu savundu.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi "Zengezur koridoru NATO'nun bölgeye yerleşmesi için bir zemin ve aynı zamanda ülkelerin güvenliklerine karşı bir tehdit niteliğindedir." açıklamasında bulundu.

Reisi, başkent Tahran'da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Özel Temsilcisi Halef Halefov ve Ermenistan Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan ile görüşmeler gerçekleştirmişti.

İran'ın haber ajanslarından Fars News'in aktardığı habere göre, görüşmelerin ardından İran Cumhurbaşkanlığı Bürosu Siyasi İşler Yardımcısı Muhammed Cemşidi sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu.

Cemşidi şu ifadeleri kullandı:

"Ermenistan Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri ile Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi, Cumhurbaşkanı Reisi ile görüşmelerinde Kafkasya bölgesiyle ilgili ayrıntılı bilgiler sundular. Reisi her iki görüşmede, 'Zengezur Koridoru NATO'nun bölgeye yerleşmesi için bir zemin ve aynı zamanda ülkelerin güvenliklerine karşı bir tehdit niteliğindedir ve İran İslam Cumhuriyeti bu duruma kesin olarak karşıdır'. diye vurguladı."

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.