İran Deniz Kuvvetleri Komutanı: Körfez'de ortak deniz gücü kurulacak

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı: Körfez'de ortak deniz gücü kurulacak

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Şehram İrani, kurulması planlanan ortak deniz gücü ittifakında Suudi Arabistan, 3 Körfez ülkesi, Pakistan ve Hindistan'ın bulunacağını söyledi.

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Şehram İrani, Suudi Arabistan ve 3 Körfez ülkesi ile ortak deniz gücü kurma planlarının bulunduğunu söyledi.

Reuters'ın İran basınından aktardığı habere göre, İran Deniz Kuvvetleri Komutanı İrani, Suudi Arabistan, 3 Körfez ülkesinin dışında Hindistan ve Pakistan'ın da ortak ittifaka katılacağını belirtti.

İrani ayrıca "Bölge ülkeleri bugün yalnızca birbirleriyle yaptığı iş birliğinin bölgeye güvenlik getireceğini fark etmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

İrani, yakında kurulması beklenen ittifakın Suudi Arabistan haricinde Körfez'deki hangi ülkeleri içereceği ve ittifak hakında detaylı bilgi vermedi. İrani'nin ittifaka katılacağını belirttiği ülkelerden de konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Suudi Arabistan ile İran yakın zamanda normalleşme kararı almıştı.

Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri yakın zamanda Körfez'de faaliyet gösteren ABD liderliğindeki donanma misyonunu terk ettiğini açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.