Suudi Arabistan'daki İran büyükelçiliği yeniden açılıyor

Suudi Arabistan'daki İran büyükelçiliği yeniden açılıyor

İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü Nasır Kenani, Riyad'daki büyükelçiliğin önümüzdeki iki gün içinde yeniden açılacağını söyledi.

(Fotoğraf: Flickr / Blondinrikard Fröberg)

İran Suudi Arabistan'daki diplomatik misyonları bu hafta yeniden hizmet vermeye başlayacak.

İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü Nasır Kenani, bugün yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'daki diplomatik misyonların bu hafta içinde yeniden açılacağını ilan etti.

Kenani, İran'ın Riyad'daki büyükelçiliğinin, Cidde'deki başkonsolosluğunun ve İslam İşbirliği Teşkilatı ofisinin salı ve çarşamba günleri yeniden hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

İran geçen ay, Riyad Büyükelçisi olarak Alirıza Enayati'yi görevlendirdiğini açıklamıştı. İran'daki büyükelçiliğinin yeniden açılış tarihini henüz duyurmayan Suudi Arabistan'ın ise henüz İran büyükelçisi olacak ismi belirlemediği biliniyor.

İki ülke uzun bir sürenin ardından Çin ara buluculuğunda normalleşme kararı almıştı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, geçtiğimiz günlerde ülkesinin Suudi Arabistan'ı hiçbir zaman düşman olarak görmediğini söylemişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.