İran destekli Husilerden Suudi Arabistan'a tehdit: Neom'u vururuz

İran destekli Husilerden Suudi Arabistan'a tehdit: Neom'u vururuz

İran destekli Husilerden Suudi Arabistan'ın "saldırgan tutumundan" vazgeçmemesi halinde saldırı gerçekleştirebileceğini açıkladı.

İran destekli Husiler, Suudi Arabistan'ı topraklarına saldırmakla tehdit etti.

Husilerin lideri Abdulmelik el Husi, kendilerine bağlı El-Mesire kanalı üzerinden, Suudi Arabistan'ı "saldırgan tutumu" sebebiyle Tebuk'teki NEOM projesine saldırı düzenlemekle tehdit etti.

Abdulmelik el Husi, "Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Husileri kuşatmak, Yemen'in büyük kısmını işgal etmek ve ülkeyi parçalamak konusunda ısrarcı olduğunu" belirterek "bu duruma karşı koyulması gerektiğini" savundu.

"Çatışmasızlık ortamına tanık olunduğu ve Umman ara buluculuğuna alan açıldığı bu aşamada, düşmanların şeytani amaçlarına ulaşma çabalarının farkındayız." diyen El Husi, "Eğer olumlu gelişmeler gerçekleşmezse, baskıcı tedbirlere bir son verilmezse, Suudiler de saldırgan tutumlarından vazgeçmezlerse, duruşumuz net ve katı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Husiler daha önce de birçok kez Suudi Arabistan topraklarına insansız hava araçları ve füzelerle saldırılar düzenlemişti.

NEOM projesi

Veliaht Prens Muhammed bin Selman öncülüğündeki Suudi Arabistan yönetimi, ülkenin kuzeybatı sınırındaki Tebuk Bölgesi'nde tahmini maliyeti 500 milyar dolar değerinde olan bir megakent kurmak istiyor. 2025 yılına kadar ilk etabının tamamlanacağı düşünülen 'Neom' adlı megakent Kızıldeniz boyunca 26.500 km²'lik bir alanı kaplıyor.

Ürdün-Mısır-Suudi Arabistan sınırına kurulacak Neom kenti, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın "prestij projesi" olarak adlandırılıyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.